Twitterature

 

Η όλο και αυξανόμενη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δε μπορούσε να αφήσει επηρεασμένη και την τέχνη. Η συγκεκριμένη φόρμα προήλθε από το twitter, καθώς αυτός ο αριθμός των συγκεκριμένων λέξεων είναι ο επιτρεπόμενος για μια δημοσίευση (μέχρι τα τέλη του 2017 ήταν 140 χαρακτήρες). Ο περιορισμός αυτός δεν απέτρεψε γνωστούς λογοτέχνες, αλλά και ανώνυμους κρυμμένους πίσω από ένα ψευδώνυμο, να ξεδιπλώσουν ιστορίες μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Μάλιστα το 2008, δύο χρόνια μετά την έναρξη του twitter, κυκλοφόρησε κι ένας τόμος με τις πρώτες ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στο μέσο. Έκτοτε το φαινόμενο συζητιέται και αναλύεται σε τμήματα τεχνών και έχει γεμίσει άρθρα και μονογραφίες πολλών και σημαντικών εφημερίδων. 

  • Παράδειγμα twitterature 140 χαρακτήρων:

I was mowing the lawn. I peered at my neighbor's immaculate yard; his grass was literally greener. Then a meteor fell atop his lovely house.

 Κούρευα το γκαζόν. Κοίταξα την άψογη αυλή του γείτονά μου. Το γρασίδι του ήταν κυριολεκτικά πιο πράσινο. Τότε ένας μετεωρίτης έπεσε πάνω στο υπέροχο σπίτι του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις